icon-white-6

“L’estat de la teva vida, no és més que un reflex de l’estat de la teva ment”

— Wayne W. Dyer

Endocrí a Cubelles, Cunit, Calafell, Vilanova i la Geltrú…

De manera senzilla, podem definir l’Endocrinologia com l’especialitat mèdica que estudia de manera complexa el funcionament del sistema endocrí, format per les glàndules que són les que produeixen les hormones. Cada hormona és una substància química complexa produïda i secretada directament a la sang per una glàndula endocrina o una altra part del cos, p.ex. el cor, el tracte gastrointestinal. Entre les funcions regulades per hormones s’inclouen el metabolisme, que no és res més que el canvi químic i biològic de les cèl·lules.

El sistema endocrí, així com el sistema nerviós, és un dels sistemes de comunicació més importants de l’organisme. Ambdós treballen junts i permeten el bon funcionament del cos.

Tant el sistema endocrí com el sistema nerviós, permeten que el cos s’adapti a diferents situacions per tal de respectar la homeòstasi, reproducció i desenvolupament corporal.

 • L’homeòstasi: es defineix com l’equilibra continu del medi ambient en l’interior del cos.
 • La reproducció: controla el procés de la reproducció humana, a través de les cèl·lules sexuals, òvuls i espermatozoides. Participa també en l’embaràs i en la glàndula mamària per la reproducció de la llet.
 • Desenvolupament corporal: intervé en el desenvolupament físic de les persones, mida, pes i complexió física.

Quina és la funció d’un endocrí?

L’endocrí o endocrinòleg, és capaç de detectar, diagnosticar i tractar afectacions o qualsevol mal funcionament, ja sigui per hiperfunció o hipofunció de les glàndules endocrines i hormones. Un endocrí ha de controlar de manera regular aquests desajustos hormonals i fer que funcioni correctament i així garantir una qualitat de vida als pacients.

Quan anar a visitar un endocrí?

 • Quan hi ha una disfunció de les glàndules sexuals i hormones: trastorns de la pubertat (precoç o tardana), trastorns de la menopausa, problemes de fertilitat o infertilitat.
 • Quan hi ha un mal funcionament de la glàndula tiroide, glàndules suprarenals o hipòfisi, provocant hipertiroïdisme, hipotiroïdisme, nòduls de la tiroide, càncer de la tiroide, entre d’altres.
 • Quan hi ha una disfunció del metabolisme: sobrepès, obesitat, manca de control dels triglicèrids, colesterol, nanisme, gegantisme, etc.

Si vostè creu que té algun problema dels mencionats anteriorment o algun altre en que cregui que l’endocrí pugui ser d’ajuda no dubti en posar-se en contacte amb nosaltres.

Oferim servei d’endocrinologia a adults i nens

Especialistes

 • Antonio Gutiérrez Macias

     Endocrí

  Llicenciat en Medicina i Cirurgia a la Universitat de Ciències Mèdiques de Camagüey…

93-519 52 32

Cita telefònica

Altres especialitats: